Здійснення кадрової політики в органах місцевого самоврядування

Черкаський регіональний центр підвищення кваліфікації спільно із виконавчим апаратом Черкаського обласного комітету профспілки працівників державних установ, Міжрегіональним управлінням НАДС у м. Києві, Київський, Чернігівський та Черкаській областях, управління Держпраці в Черкаській області реалізував спеціальну короткострокову програму для посадових осіб місцевого самоврядування Золотоніського району.

Професійне навчання було спрямоване на підвищення рівня професійних компетентностей, необхідних для реалізації кадрової політики в органах місцевого самоврядування в умовах змін.

На обговорення були винесені актуальні питання проходження служби в органах місцевого самоврядування – проведення конкурсу на заміщення вакантних посад, просування по службі, формування кадрового резерву, організації стажування, обчислення стажу служби в органах місцевого самоврядування, дисциплінарної відповідальності та обмежень, пов’язаних із проходженням служби в органах місцевого самоврядування.

На виконання заходів з реалізації в області антикорупційної політики у рамках професійного навчання відбулось обговорення основних положень антикорупційного законодавства, відповідальності за корупційні діяння, необхідності організації превентивних антикорупційних механізмів.

Програма передбачала ознайомлення із інституціональними засадами соціального діалогу в органах місцевого самоврядування з метою регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя громадян.

За інформацією директора Центру Сергія Демченка, такі виїзні заходи з підвищення кваліфікації дають можливість публічним службовцям з районів отримати висококваліфіковані освітні послуги на місцях, а нові професійні знання стануть інструментарієм управління змінами, сприятимуть зміцненню спроможності органів місцевого самоврядування.