Удосконалення цифрових компетентностей управлінців регіону

З огляду на широке використання цифрових технологій на публічній службі, державним службовцям і посадовим особам місцевого самоврядування необхідні компетенції для належного втілення цифрових змін.

На виконання Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2019-2023 роки у Черкаському регіональному центрі підвищення кваліфікації навчальний модуль «Цифрова грамотність» включений до програм професійного навчання державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, розроблені та успішно впроваджені загальна короткострокова програма «Цифрова грамотність. Впровадження інструментів диджиталізації», спеціальна короткострокова програма «Електронний документообіг в державній установі», навчальний модуль «Доступ до публічної інформації».

Вивчення потреб органів державної влади та органів місцевого самоврядування у професійному навчанні публічних службовців на 2022 рік показало, що цифрова грамотність є одним із пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації, тому наступного року Центр продовжить роботу над вдосконаленням цифрових компетентностей управлінців регіону.