Засідання навчально-методичної ради

Про підсумки роботи за 2021 рік та пріоритети діяльності на 2022 рік йшлося на сьогоднішньому засіданні навчально-методичної ради Черкаського регіонального центру підвищення кваліфікації.

Відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування на 2021 рік, погодженого Національним агентством України з питань державної служби, Черкаською обласною державною адміністрацією, Черкаською обласною радою, у Центрі професійне навчання пройшли 2574 особи. Програми професійного навчання реалізовувались дистанційно на платформах Google Meet та ZOOM. 

Професійне навчання здійснювалось за програмами підвищення кваліфікації, що за змістом, тривалістю та інтенсивністю навчання поділяються на загальні професійні (сертифікатні), спеціальні професійні (сертифікатні), загальні короткострокові, спеціальні короткострокові. Зміст програм формувався із урахуванням пропозицій замовників та рекомендацій НАДС щодо переліків пріоритетних напрямів. Цьогоріч Центром реалізовано 57 програм підвищення кваліфікації, які погоджені замовниками – органами державної влади, місцевого самоврядування та НАДС. Усі програми розміщені на загальнодержавній освітній платформі «Портал управління знаннями НАДС».

Після реалізації кожної програми проводився моніторинг рівня задоволеності слухачів якістю професійного навчання, що рекомендований НАДС закладам національної системи професійного навчання. Результати моніторингу свідчать, що очікування респондентів виправдалися, отримані знання є актуальними для службової діяльності, слухачі задоволені змістом програм, професіоналізмом викладачів, практичною спрямованістю професійного навчання, можливістю поєднувати карантинні заходи з підвищенням кваліфікації.

Серед пріоритетів роботи на 2022 рік – максимальна орієнтація на освітні потреби органів державної влади та органів місцевого самоврядування, сприяння в реалізації публічними службовцями індивідуальної траєкторії професійного розвитку, осучаснення освітнього середовища шляхом урізноманітнення програм, форм підвищення кваліфікації, залучення високопрофесійних спікерів-практиків у різних сферах державного управління та місцевого самоврядування.

Висловлюємо вдячність колегам і партнерам за ефективну командну роботу та високий професіоналізм. Успіхів, міцного здоров’я та нових професійних звершень!