Міжнародний круглий стіл до Дня місцевого самоврядування «Реформа децентралізації в Україні: здобутки та перспективи»

9 грудня в онлайн-форматі взяли участь у роботі Міжнародного круглого столу з нагоди Дня місцевого самоврядування «Реформа децентралізації в Україні: здобутки та перспективи» за участі Верховної Ради України.  

Однією з ключових тем для обговорення було навчання й підвищення кваліфікації посадових та виборних осіб місцевого самоврядування як домінантів подальшого поступу децентралізації.

Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина виступила спікером під нас панельної дискусії, присвяченої питанням навчання і підвищення кваліфікації посадових та виборних осіб місцевого самоврядування. За її словами, професіоналізація кадрів місцевого самоврядування набуває все більшої актуальності в рамках реформи децентралізації. З метою забезпечення професійного розвитку посадових осіб, НАДС вивчає потреби органів місцевого самоврядування у навчанні персоналу. Разом з тим, НАДС координує діяльність регіональних центрів підвищення кваліфікації, які є найближчою освітньою ланкою для посадовців на регіональному рівні, та погоджує розроблені ними програми підвищення кваліфікації. Таким чином, це забезпечує їхню належну якість, актуальність, змістовність й орієнтованість на практичні потреби.

https://nads.gov.ua/news/nataliya-alyushina-profesionalizaciya-kadriv-miscevogo-samovryaduvannya-nabuvaye-vse-bilshoyi-aktualnosti-v-ramkah-reformi-decentralizaciyi