Публічні службовці регіону вдосконалюють знання з інформаційної безпеки та цифрової гігієни

Про те, як убезпечити себе в цифровому просторі, говорили під час загальної короткострокової програми «Інформаційна безпека. Кібербезпека» із  заступником начальника відділу Управління Держспецзв’язку в Черкаській області Валентином Гуріненком.

Зокрема, спікер надав рекомендації щодо створення надійних паролів, акцентувавши на тому, що пароль має бути складним і водночас таким, що можна запам’ятати. Для безпечного збереження облікових даних фахівець радить користуватися менеджером паролів.

Для захисту й легітимності входу користувача в облікові записи доцільно застосовувати двофакторну аутентифікацію, але при цьому потрібно пам’ятати про захист мобільного телефону (пароль на робочий екран і пароль на SIM-картку).

Також наголошено на тому, що для захисту власного цифрового простору  відвідування сайтів має бути логічним та обдуманим, потрібно створювати резервні копії критичних файлів і використовувати ліцензійне антивірусне програмне забезпечення. Для безпечного передавання важливої інформації у месенджерах спікер радить використовувати Signal та WhatsApp.

Дякуємо Валентину Гуріненку за співпрацю та практичні рекомендації з інформаційної безпеки й цифрової гігієни. Перемога за нами!