Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (гендерна рівність)

З метою зменшення гендерного дисбалансу на публічній службі та на виконання Плану заходів з реалізації в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року, Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року в Черкаському РЦПК до загальних професійних (сертифікатних) програм підвищення кваліфікації включені інтерактивні лекції:

  • Забезпечення реалізації гендерної політики в Україні в контексті виконання Резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека». Модуль розробила і реалізовує радниця голови Черкаської ОВА з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, членкиня Громадської ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості» у Верховній Раді України, фахівчиня з протидії гендерно зумовленому насильству ГО «Десяте квітня», кандидатка педагогічних наук Наталія Байдюк.
  • Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (гендерна рівність). Модуль розробила і реалізовує доцентка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» Черкаської обласної ради, кандидатка педагогічних наук Ольга Крутенко.

Також з огляду на потреби у професійному навчанні цього року розроблена й успішно реалізована загальна короткострокова програма «Рівні права та можливості жінок і чоловіків (гендерна рівність)» для державних службовців категорій «Б» і «В», посадових осіб місцевого самоврядування IV – VII категорій. До цієї програми, окрім зазначених вище, включені модулі:

  • Реалізація в області державної політики із забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у політичному, економічному і культурному житті. Модуль розробив і реалізовує начальник відділу сім’ї, молоді та національно-патріотичного виховання Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Олександр Красюк.
  • Стратегії і тактики гендерно чутливої комунікації публічних службовців. Модуль розробила і реалізовує завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, кандидатка філологічних наук.

Дякуємо нашим спікерам за співпрацю у сфері реалізації в області державної політики забезпечення гендерної рівності.