Державні службовці підвищили кваліфікацію за програмою «Дотримання прав людини та протидія дискримінації»

Забезпечення прав і свобод людини є одним із основних обов’язків демократичної держави. Реагуючи на виклики воєнного стану, дотримання прав людини та протидія дискримінації мають бути орієнтирами в ухваленні владних рішень. На цьому акцентували під час професійного навчання за загальною короткостроковою програмою «Дотримання прав людини та протидія дискримінації» для державних службовців категорій «Б» та «В».

Учасники разом зі спікерами розглянули сутність прав і свобод людини, сучасні міжнародні документи щодо їх захисту, державну політику України у сфері захисту прав людини та протидії дискримінації. Також обговорили питання гендеру й рівності в забезпеченні прав людини в сучасному світі, зокрема міфи і факти про гендерну рівність. Окрему увагу звернули на проблему запобігання та протидії домашньому насильству в умовах війни.

Щиро дякуємо нашим спікерам Сергію Джолосу, Ользі Крутенко та Наталії Байдюк за професіоналізм і співпрацю. Також висловлюємо вдячність нашим слухачам за активність і зворотний зв’язок. Разом до Перемоги!