Публічні службовці підвищили кваліфікацію за програмою «Інформаційна безпека»

Про те, як убезпечити себе в цифровому просторі, говорили під час загальної короткострокової програми «Інформаційна безпека».

Разом з оперуповноваженим відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олегом Паншутіним учасники професійного навчання розглянули приклади найпоширеніших шахрайських схем в інтернеті, пов’язаними із купівлею-продажем товарів, виплатою грошової допомоги, отриманням імейлів зі шкідливим вмістом, заволодінням обліковими записами користувачів тощо. Спікер надав низку рекомендацій для захисту особистих банківських рахунків, облікових записів і безпечного користування інтернет-ресурсами.

На сутності дезінформації, типах інформаційного впливу, прихованому деструктивному впливові, способах протистояння і допоміжних інформаційних технологіях наголосив доцент кафедри інформаційних технологій проєктування ЧДТУ, кандидат технічних наук Ярослав Тарасенко.

Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ імені Б. Хмельницького, кандидатка філологічних наук Тетяна Бондаренко акцентувала увагу на інфомедійній грамотності суспільства в умовах війни. На прикладах розглянули джерела інформації та вміння працювати з ними, як розпізнавати маніпуляції в медіа, а також проаналізували ознаки й різновиди фейків.

Щиро дякуємо нашим спікерам за співпрацю та практичні рекомендації з інформаційної безпеки. Перемога за нами!