Іспит на рівень володіння державною мовою

На базі Черкаського регіонального центру підвищення кваліфікації працює іспитовий майданчик на визначення рівня володіння державною мовою для виконання службових обов’язків.

Іспити проводяться щопонеділка за адресою: м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 17, ауд. 211.

Для складання іспиту претенденту необхідно зареєструватися за покликанням https://exam.mova.gov.ua. Покрокова інструкція реєстрації за лінком https://mova.gov.ua/news/yak-podati-zayavu-na-ispituvannya.

Іспит складається з двох частин: тестування – 20 хвилин, монолог на одну з пропонованих тем – 10 хвилин. Результати тестування будуть відразу в особистому кабінеті претендента, а оцінка з усної частини – після її перевірки екзаменаторами. 

Претенденти зобов’язані надавати інструкторам документ, що посвідчує особу, а також сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест або довідку про одужання від COVID-19, чинність якої підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного застосунку порталу «Дія».

Інформацію щодо порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, порядку ведення Реєстру державних сертифікатів та зразки тестів можна отримати на сайті Національної комісії зі стандартів державної мови https://mova.gov.ua.