На засіданні навчально-методичної ради підбито підсумки роботи за І півріччя 2022 року

22 липня 2022 року відбулося засідання навчально-методичної ради Черкаського регіонального центру підвищення кваліфікації, де було підбито підсумки виконання у І півріччі плану-графіка підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування на 2022 рік. Під час дії воєнного стану Черкаський регіональний центр підвищення кваліфікації, як регіональний провайдер освітніх послуг, продемонстрував стабільну роботу, спрямовану на забезпечення прав та інтересів державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування щодо задоволення потреб у професійному навчанні за нових небезпечних обставин.

Так, упродовж І півріччя 2022 року центром було реалізовано 38 програм підвищення кваліфікації, що погоджені замовниками – органами державної влади, місцевого самоврядування та НАДС. Усі програми розміщені на загальнодержавній освітній платформі «Портал управління знаннями». За цей період професійне навчання на платформах Google Meet та Zооm пройшов 1971 публічний службовець.

Оперативно було актуалізувано програми професійного навчання новими навчальними модулями, що спрямовані на організацію роботи публічних службовців в умовах дії воєнного стану:

  • зміни до законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, внесені в період дії воєнного стану;
  • методи управління персоналом під час дії воєнного стану;
  • ведення кадрового діловодства у період воєнного стану;
  • виплата пенсій у період дії воєнного стану, пенсійне забезпечення внутрішньо переміщених осіб;
  • інформаційна гігієна, кібербезпека, медіаграмотність, протидія дезінформації;
  • подолання психологічних проблем, пов’язаних з війною, подолання стресів, забезпечення згуртованості та вмотивованості працівників державних органів в умовах воєнного стану та інші.

До реалізації програм професійного навчання у І півріччі 2022 року було залучено 130 викладачів, з них 11 – кандидати наук,  5 – доктори наук. Рівень роботи закладу в умовах війни не знизився, а навіть значно підвищився – працівники центру переорієнтували стиль роботи, а також організували ефективну роботу викладачів та забезпечили високий рівень навчальної дисципліни слухачів в онлайн-аудиторії. Як свідчать результати моніторингу рівня задоволеності професійним навчанням, учасники відзначили високу якість і майстерність викладання, актуальність і практичну спрямованість програм підвищення кваліфікації.

Дякуємо всім за підтримку, професіоналізм і командну роботу. Перемога за нами! Все буде Україна!