Реалізовано програму «Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю»

Про права та основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні говорили під час загальної короткострокової програми «Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю» для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Учасники розглянули національне законодавство та міжнародні нормативно-правові акти у сфері захисту прав осіб з інвалідністю, механізми реалізації державної політики у сфері захисту прав осіб з інвалідністю, створення безбар’єрного простору як необхідної умови для інтеграції та адаптації осіб з інвалідністю. Окрім цього, проаналізували індекс соціальної мобільності в Україні та світі, поняття інклюзії та його значення для людини з інвалідністю та суспільства загалом, український та міжнародний досвід зменшення соціальних бар’єрів і сприяння економічній інклюзії.

Окрему увагу звернули на реалізацію положень Конвенції про права осіб з інвалідністю в частині забезпечення достатнього життєвого рівня та соціального захисту.

Програму реалізували директор Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга Хоменко та головний спеціаліст відділу соціального захисту пільгових категорій населення управління фінансового забезпечення та соціального захисту пільгових категорій населення Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Тетяна Коваленко.

Дякуємо спікерам і слухачам професійного навчання за участь та обговорення таких важливих у сучасних умовах питань. Разом до Перемоги! Усе буде Україна!