Про забезпечення прав осіб з інвалідністю говоримо в межах підвищення кваліфікації публічних службовців

Про права та основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні говорили під час загальної короткострокової програми «Забезпечення прав та інтересів осіб з інвалідністю. Вивчення положень Конвенції про права осіб з інвалідністю. Питання універсального дизайну і доступності» для державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Зосередили увагу на питанні забезпечення дотримання прав і законних інтересів осіб з інвалідністю в Черкаській області та реалізації положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Також учасники розглянули національне законодавство й механізми реалізації державної політики у сфері захисту прав осіб з інвалідністю, створення безбар’єрного простору як необхідної умови для інтеграції та адаптації осіб з інвалідністю. Окрім цього, проаналізували індекс соціальної мобільності в Україні та світі, поняття інклюзії і його значення для людини з інвалідністю й суспільства загалом, український та міжнародний досвід зменшення соціальних бар’єрів і сприяння економічній інклюзії.

Програму реалізували представник Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Черкаській ОДА Наталія Капустян та директор Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга Хоменко.

Дякуємо спікерам і слухачам професійного навчання за участь та обговорення таких важливих у сучасних умовах питань. Разом до Перемоги! Усе буде Україна!