Реалізовано програму щодо нових засад здійснення адміністративної процедури

У грудні 2023 року набрав чинності Закон України «Про адміністративну процедуру», що запроваджує нові загальні правила взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування із громадянами і бізнесом. З огляду на актуальність теми й потреби в професійному навчанні публічних службовців Черкащини реалізували загальну короткострокову програму «Нові засади здійснення адміністративної процедури. Загальна адміністративна процедура», визначену НАДС як один із пріоритетних напрямів підвищення кваліфікації на 2024 рік.

Під час навчання учасники обговорили поняття та значення принципів адміністративної процедури, практичні основи загальної адміністративної процедури, суб’єктний склад, акцентували увагу на основних новелах Закону України «Про адміністративну процедуру», його місце в системі національного законодавства та в контексті євроінтеграції й відновлення.

Щиро дякуємо професору кафедри державно-правових дисциплін Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, доктору юридичних наук Світлані Обрусній за розробку тематичних модулів і реалізацію програми. Слухачам дякуємо за активність і зворотний зв’язок. Працюємо далі. Усе буде Україна!